Bondsschuttersfeest 2024

Schutterij St.Willibrordus organiseert
2 weekenden feest in Obbicht!

De eerste twee weekenden van mei 2024 organiseert de schutterij uit Obbicht diverse evenementen op het feestterrein, sportpark De Baendj, Kasteelweg 1 te Obbicht. Zet deze datums direct in je agenda, het beloven mooie weekenden te worden!

Het eerste weekend is gereserveerd voor een internationale schietwedstrijd onder individuele sportschutters, oftewel een persoonlijk OLS. Roy Willems, lid van St. Willibrordus Obbicht, heeft in 2023 met maar liefst 303 rake schoten het
Persoonlijk Kampioenschap der Beide Limburgen gewonnen van ongeveer 200 deelnemende schutters uit Nederlands en Belgisch Limburg, waardoor schutterij St. Willibrordus Obbicht de trotse organisator is van deze unieke schietwedstrijd in 2024.

Op zaterdag 4 mei zullen de schutters om 10.00u in Obbicht op 10 kogelvangers beginnen aan de strijd en wordt er doorgeschoten tot uiterlijk 17.00u, rekening houdend met de Nationale Herdenking om 20.00u. Zondag 5 mei vervolgen de overgebleven schutters de schietwedstrijd en zal een spannende finale bepalen wie zich Kampioen van 2024 mag noemen. Ook zal de jeugd uit de schutterswereld hun onderlinge schietwedstrijd houden, zij schieten met windbuksen, maar zijn net zo fanatiek en gedreven als menig volwassen schutter. Schutterij St. Willibrordus nodigt iedereen uit om deze unieke schietwedstrijd mee te maken !

In de aanloop naar het Hemelvaartsweekend wordt het feestterrein op het sportcomplex van SV Argo, uitgebreid met onder andere de grote feesttent en maakt Obbicht zich op voor het hoogtepunt van het schuttersjaar, namelijk het 1e bondsschuttersfeest van de schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. op zondag 12 mei 2024.

Vrijdag 10 mei 2024

Op vrijdag 10 mei start St. Willibrordus met een leuke activiteit voor kinderen en jeugdigen uit de omgeving. Een vrije dag waarop de jeugd zich zeker niet hoeft te vervelen, want vanaf 12.00u staan diverse springkussens, stormbaan en ook windbuksschieten klaar om iedereen te vermaken. Neem je vriendjes en vriendinnetjes dus mee naar het feesstterrein in Obbicht !

 

Rond 16.00u worden de springkussens leeg gelaten, dan gaat St. Willibrordus zich opmaken voor een geweldige feestavond in de grote tent; WUNDERBAR! vanaf 20.00u. Dè feestsensatie uit Limburg, KNALLERMANN, speelt alle feestnummers die je wil horen. Op het OLS in Born afgelopen jaar, wisten ze de hele tent op de kop te zetten en ook in Obbicht zullen deze 11 knotsgekke muzikanten de tent afbreken. De mannen van Steirisch Stark gooien hier nog alle Tiroler-Polka hits bovenop. In 2022 zetten zij de Tiroler Tent op de Zwarte Cross op de kop en ook op het Oktoberfeest in Sittard ging het publiek los ! En… natuurlijk kan dè Fransman uit Maastricht, JOHN TANA, niet ontbreken! Op elk podium, groot of klein, kan hij prima uit de voeten met zijn chansons en brute feestknallers. Bekend van onder andere Boursin, de Garage, Verander neet & de Kantine, zal hij in Obbicht op vrijdag 10 mei 2024 wederom de tent op de kop zetten! Kaarten voor deze geweldige feestavond op vrijdag 10 mei 2024 in Obbicht zijn te bestellen via facebook of onderstaande linkbutton voor 10 euro (excl.1,20 boekingskosten), kinderen tot 12 jaar kunnen gratis binnen, maar hebben wel een entreekaart nodig !

Zaterdag 11 mei 2024 

Deze dag staat in het teken van gezelligheid en de geweldige sfeer op een Sjöttewei, Schutterij St. Willibrordus organiseert namelijk een reünie voor alle oud-leden vanaf 13.00u op het feestterrein. Vele oud-leden zijn aangeschreven, maar mocht je een uitnodiging hebben gemist: je bent altijd van harte welkom! Om 13.30u ontvangen we alle alternatieve sjötterieje, met hun deelnemers aan het Alternatief Sjöttefiaes, in dirndl/ lederhosen of uniform, waarvoor opgeven nog altijd mogelijk is via onderstaande linkbutton.

De optocht vertrekt om 14.00u vanaf het feestterrein via Kasteelweg, Ecrevissestraat, Langs de Beek, Broekstraat, Maasstraat (défilé) weer via Kasteelweg terug naar de schietbomen. Nadat de schutterijen tijdens de optocht en het défilé beoordeeld zijn op mooiste geheel, beste bordjesdrager, beste tambour-maître, beste commandant, beste vaandeldrager en beste défilé, zullen de koningsparen zich op het feestterrein presenteren aan de jury èn zal de beste sjöt onder de schietboom zijn best doen de vogel af te schieten. Na de optocht zullen zaate hermenie Neet te Blaoze, dè winnaars van het LKZH 2023, en stimmungskanon Richtig Rex, met zijn supertolle Schlagers en Aprèsskihits, heerlijke humor en zijn brede lach het Wiesnfest openen en iedereen in Bombenstimmung brengen! Trek die dirndl of lederhosen aan en kom naar het feestterrein!

Zondag 12 mei 2024

 Deze dag is Obbicht hèt episch centrum van de schutterswereld. Het 1e bondsschuttersfeest van de schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. zal vanaf 13.00u op het feestterrein plaatsvinden. Om 14.00u trekt de optocht door het dorp, met alle schutterijen van de schuttersbond en diverse gastverenigingen, waaronder Obbichts eigen harmonie Concordia. De optochtroute loopt vanaf de Kasteelweg, Maasstraat, Broekstraat, Europalaan, Kempenweg, Obbichter Markt, Ecrevissestraat (défilé ter hoogte van de oude kerktoren) en Kasteelweg weer terug naar het feestterrein. Schutterij St. Willibrordus doet het verzoek aan alle omwonenden om hun auto’s elders te parkeren en op zondag 12 mei te vlaggen voor een feestelijke ontvangst van de schutterijen !

Op het feestterrein vinden voor en na de optocht diverse schoonheids- muziek- exercitie en schietwedstrijden plaats. Richtig Rex zal ook deze middag voor de Bombenstimmung zorgen.

 

Bekijk onze sponsoren